Friday, April 01, 2011

salah aku

Membaca post cik Zaidah, membuatkan aku teringat kejadian semalam..

Tak pernah rasa di malukan sebegitu di khalayak ramai..

Menyirap darah

Sampai terasa nak nangis..

Apa salah aku pada dia??


Muhasabah,

Mungkin memang aku yang silap..


Sabar nisa’,

Nisa’ kan mana mudah mengalah

^___^


Terasa ingin bangkit dan berkata;

Kenapa kau x pas kerja tu direct kat aku?

Kenapa gi pas kat orang lain tapi mengharap aku yang settlekan perfectly?

Kenapa mengharap macam tu kalau dia buat benda yang sama?


Duduk balik, lantas berkata;

Dia x tahu keadaan aku..

Yer, memang itu amanah aku!!

Kenapa bukan aku yang mencari kerja tu,

Kenapa bukan aku yang pergi sendiri kepadanya dan bertanya mengenai tanggungjawabku,

Kenapa bukan aku……….


Nisa’,

Belajar untuk salahkan diri sendiri dulu

Jangan mudah nak salahkan orang lain..

[tp mana adil tuk aku!!]


Tertanya,

Perlukah aku menegakkan kebenaran?

Adakah ini hanya salah faham atau memang aku yang bersalah?

[salah kan diri sendiri dulu: yer, memang aku yg bersalah]


Kerja yang aku pas kat dia, dia terus present kat ustaz tanpa melalui aku dulu, x pe pulak!!

Kenapa dia harap kerja yang dia pas kat aku ,…

NISA’!! STOP IT!!


Ok2,

Kepada insan yang berkenaan,

Aku minta maaf atas kelalaian aku..

Mungkin benar, SILAP AKU…


Nisa',

Serendah-rendah ukhwah adalah bersangka baik..

3 comments:

Anonymous said...

نساء..
wanna story??

:khy: said...

perlu ke?? haha
tnye la ain.. malas nak cite kat sini.. kang aku emo lebih plak

aisy humaira said...

sabar je lh..
bersangka baik sahaja..
ok..? v(^_^)