Sunday, April 03, 2011

chill laaa..

Gulp,,
Mungkin lepas ni aku patut lebih berhati-hati..
Terkesima jap..
Oh ok..
Nisa'!! Silap lagi..

Haish,, cuba SENTIASA consider orang lain nisa'..
Kalau rasa ada masalah, orang lain pun ada masalah..
Kalau rasa banyak kerja, ada lagi orang yg lebih banyak kerja..
So, kenapa perlu tension2,
Kenapa perlu moody..?

pesanan buat diri:
- fikir sblm buat!! jgn buat smthng yg kau akan menyesal akan dtg..
- berani utk berubah!! kalau kau x buat skrg, kau akan menyesal nanti..
- sentiasa memaafkan n minta maaf!! even bnde kecik, even rasa cam bkn salah kau, minta maaf jer.. the best solution 4ever [by that,dia dah stop..haha]
- jgn mudah salahkan org lain!! setiap org ada alasan tersendiri knp dia buat sesuatu perkara tu.. so, kau xde hak utk tuduh dia tanpa mintak penjelasan..
- jgn mencari alasan!! aku benci kalau diri aku beri alasan [even smtime tu benda betul].. pencari alasan adalah si pengecut!!




Mengapa harus kita rasa kecewa
Sedangkan tuhan lebih mengetahui
Apa yang terbaik untuk makhluk-Nya
Bukan ditakdir untuk menyiksa

Biarpun nikmat terasa berjauhan
Namun jiwa bagaikan tiada sempadan
Itu yang terbaik bagi setiap insan
Saling memahami
Redha dengan kehendak Illahi

Ya Rabbi auzi'ni an asykur
Ni'matakallati
An'amta 'alayya wa'ala
Walidayya

Wahai Tuhanku
Ilhamkanlah daku
Supaya tetap bersyukur
Atas nikmat-Mu
Yang Engkau kurniakan kepadaku
Juga kepada ibu bapaku

Walau pedih
Ku terima
Ia hanya sementara jua
Redha dengan qada' qadar-Nya
Ada hikmah disebalik
Ketentuan-Nya

2 comments:

Anonymous said...

erk...jgn ckp cmtu...trase oh.."pencari alasan adalah si pengecut"..=.=

:khy: said...

pembetulan: tu utk diri aku jer..org lain xde kaitan.. harap maklum
sekian,terima kasih..