Friday, March 25, 2011

Ponteng..

Dari kecik, mak dah didik aku untuk pergi kelas.. Even sakit sikit pun, jgn harap lah dapat ponteng.. Kalau xde kenderaan, suruh gak numpang org or naik kenderaan awam.. Xpun, pergi jalan kaki..

Alhamdulillah, aku memang jenis susah sikit nak ponteng.. [kalau masuk lambat tu, ada ar gak].. Bila x gi kelas, rasa something.. Cam ada je yg x kena..

Teringat kejadian sem lepas.. Kenapa aku letak jawatan as Seketeriat...

Awal sem, aku dpt jawatan seketeriat biro agama n kerohanian.. Actually, awal2 mak dah warning, jgn pegang jawatan apa2.. Tapi, rasa setakat seke, cam x berat pun.. So, aku accept jawatan tu tanpa beritahu mak aku..

One day, ada kem kepimpinan kat Pahang.. Gi hari jumaat.. Dah siap kemas barang ni.. Pagi jumaat, hari yg nak gi tu, baru aku beritahu mak aku.. Apalagi, mak aku angin ar.. Antara sbb yg paling kukuh mak aku angin, program tu bertolak pagi.. Menyebabkan aku kena skip kelas..

"Pilih, sama ada nak letak jawatan n teruskan study or pergi n mak bawak balik!!".. Mak aku memang suka ugut2 nih.. Isy, kalau aku pergi ni, memang hancur la masa depan.... Lantas aku membuat keputusan x pergi n letak jawatan serta merta.. huhu

Thanx my mum.. Atas ketegasan mak, anak mak ni x ponteng kelas tanpa sebab.. Walau malam x tido, demam ke, still gi kelas gak..


p/s:
- kadang2 pelik gak nengok org lain free2 ponteng kelas... hmm
- sem lepas aku x pernah x dtg!! hehe

14 comments:

zyedz said...

mak aku pun suka ugut-ugut. haha.

Anonymous said...

subhanallah..hebatnya...siyes..rasa cm rendah diri giler..

Anonymous said...

ak rse ade typo..."isy,klu ak *pegi ni...."

Anonymous hahahahahahaaha said...

apasal mak ko tak bagi ko ambik apa2 jawatan, ko skip 1 kelas je bukan banyak pun??

:khy: said...

zyedz : haha.. mcm mak lain jerk

Anonymous : thanx.. ni kes post nk cepat sblm ke seri iskandar..

Anonymous hahahahahahaaha : mak aku dah warning awal2 jgn pegang jwtn waktu 1st sem sbb takut ganggu stdy.. tp aku degil cket.. bkn skip 1 kelas, 2 kelas.. hehe

Anonymous said...

wah,tahniah warga tapah...sbb telah mengharumkan nama tapah,dgn maskot semut dan anak2nya...opah bangga dgn antum sume...hahahaha...:D

:khy: said...

terima kasih.... dpt no 2 tu.. [sedapkan ati].. yg pling best apabila hamper berada di bilik aku [pe kaitan]

opah??

Anonymous said...

haha...dpt num 2 dari blkg...ok gak en??hahah..oh,x tau ke??opah=pengarah kampus..:D

:khy: said...

haha... dah ar tapah yg mcm bdak2..

isy, x baik la.. hormat la ckit

Anonymous said...

opss...kena mix maaf dgn dia..(cmne ye..)

owh,tau sbb pe korg kalah(haha,2nd last kire kalah en)?diorg kate sbb cheers korg tu mcm menyanyi..padahal kolej lain ada yg lagi menyanyi dari cheers korg...(bak kata dak2 ni laa)n diorg x puas ati ngan num 1 sbb num 1 tu x byk wat persembahan pon...

:khy: said...

bgus ar x mnang.. kalo mnang takut ade plak yg bangga dgn cheers yg mngarut tu..
ala, dah rezki dorg mnang.. brsyukur ar dgn bil peserta yg ckit ni.. kalo mkin ramai kang, susah nk bahagi hamper... dorg yg dpt RM100 tu blum tntu duit tu smpai kat tgn dorg.. kalo dpt pn, sorg 50 sen..=)

Anonymous said...

hahaha...yg mng dpt 100 je??mmg 'pemurah' en uitm?cmne laa diorg nk bahagi..hamper korg pon cm susah je nk bahagi 30 org...entah2 klu biskut tu, kena kerat2...hahaha...

:khy: said...

jap2 aku nengok....

haah la.. ish, aku kena tibai sorg2 la ni.. bagi mengelakkan perebutan..haha

Anonymous said...

=.= x yah2..baik bagi ak n dak ni..bkn kenyang pon ko mkn benda alah tu...:D