Sunday, January 16, 2011

hablu minannas..

every week,, msti terase nak cite pasal Perak,, mostly Tapah la.. erm, nak start dari mane yer....

ok la.. semalam merayap ke Tapah Road.. plan nak kluar pukul 9.30..tapi terlewat atas bbrp alasn.. so, terpakse la tggu bas.. tambahan, ari sabtu n ahad, bas susah nak dapat.. setiap 90 minit sekali.. sampai di bus stop, pukul 10.00 (lbey kurg).. bas baru lalu pukul 9.50 tadi.. fuhh,, mmg best lg kne tggu la sejam lbey..

menghilangkn kebosanan dengan mengira bilangan kereta yg lalu lalang kat situ.. (nk menunjukkn betapa sikitnya kereta smpai ley kira)

tetbe, ade kereta saga benti depan kami (6 girls).. owhh, Ummi rupenye.. Ummi tu, pekerja kt cafe kitorg..
Umi: nak gi mne ni??
Kami: nak gi Tapah Road
Umi: meh Umi hantarkn.. ajak umi beria-ia..
kitorg pn naik je la..
Umi: nak balik kang, kalo xde kenderaan call je Umi.. Umi boleh ambikkan..

sampai kat KTM Tapah Road, kitorg pun beli la tiket.. beli tiket tk balik waktu raye cina nnti..takut tiket abess.. then, ade sorag Uncle tu (india), layan kitorg baik giler..

Uncle: ni org mne??
Aku: Johor
Uncle: kalau nak balik johor, amek train ke Kampar, pastu tukar train.. ade train yg straight ke Kluang.. pukul 11 lbey..

tak lame lepas tu, train ke Ipoh smpai.. Uncle n kwnnye ready dgn bndera dye.. kitorg tanye, ape kegunaan bndera merah hijau uh.. Uncle melayan je kerenah kitorg ni..
Uncle: nnti kalau sempat sy bawak nengok peta perjalanan train..bile kena berhnti, bile ley jln..

then, kitorg pn choww.. Uncle tu smpat pesan.. kalo dari tapah ke KTM TR org dari KTM TR nk ke kampus, dye ley tolong hntr kn..

actually, aku nak cerita betapa baiknya org2 kat Tapah ni.. mudah menghulurkan bntuan.. mesra n sebagainya.. terharu~~ kalau nak dibandingkan dengan Mersing pn, org2nya x cam ni (yeke?? dah la x slalu kuar umah...sukati je wat spekulasi cmtu)


p/s: kalau aku nak beli basikal, agak2 mak kasik x?

2 comments:

Anonymous ahahahahahaha said...

WOI orang mersing baik kut aku dah banyak kali jalan kaki ke bandar, ramai kot yang beri tumpang kat aku. Ko tu yang tak pernah keluar rumah asyik terperuk je dalam tu ,

Ko tu hati2 sikit karang orang ambik kesempatan karang baru ko tahu, tumpang orang yang ko kenal je dan boleh dipercayai macam aku ahahahahahah tumpang naik basikal boleh la

khairun nisa said...

patut la ko ley merayap smpai air merah tnpa knderaan...