Tuesday, January 25, 2011

Gamsahamnida!!

beberapa hari hidup tanpa wi-fi,, tak lengkap rasa hidup.. haha.. sekali dapat on9, mmg nikmat yg sangat besar!! mungkin hampir sujud syukur.. =P

bile pikir balik, duduk tapah ni, BYK SGT cabaran.. duduk pedalaman, susah nak kuar gi bandar.. ATM pn xde kt dalam.. dgn line fon, mngalahkn chipsmore (kjap ade kjap xde).. org sebelah bilik hntar msj pukul 5, pukul 7 baru dapat.. wi-fi?? hmm, x larat nak cite.. 5 minit dpt on9, 2 hari terpakse tggu tuk next on9..

tapi ni la manusia,, bile cite, buruk je lebey.. x pernah nak nampak kelebihan walaupn sbnrnye SGT BYK.. x reti nak bersyukur..!!

sabtu hari tu, keluar ke pekan tapah.. duit mmg dah hampir kering walaupun hanya beberapa hari shj bakal balik (yeah!!).. plan utk naik bas yg pukul 10.30.. berjalan kaki ke luar, depan mate bas lalu.. OMG!! mmg mnguji kesabaran betol.. bincang balik, plan nak ke T.Intan plak.. kalo gi T.Intan, ade bas pukul 11.15.. kalo nk ke tapah, nxt bas pukul 12.. ok fine,, ke T.Intan..

bile pikir balik,, xboley2.. perjalanan sejam, tambang RM5.. patah balik ke cafe, sarapan.. pukul 12 ke tempat bas semula.. menaiki bas Transmutiara (yg seakan-akan Roller Coaster tu,,).. berbelanja sdikit brg di pekan,.. mmg murah berbanding T.Intan.. yg besnye, kat bandr ley bawak knderaan mcm kt kmpung aku.. mgkin kt kmpung aku pn xley bawak kete se'slow' itu..

even line celcom aku x berape nk btol, tp ia SGT membantu mnjimatkn kredit aku.. x perlu topup terlalu acap..haha

dan even wi-fi siswi x berapa nk sihat, mmg SGT membantu kerana mase yg selama ni diperuntukkan utk on9 telah digunakan utk study (dan tido)..

td, terbaca blog insan yg menyambung pelajarannya,, MISS ZAIDAH ZAIDEE, (sukati je gelar aku 'chik kecik',, cube la gelar 'chik comel' ke..).. yer, miss Zyedz sedang mengalami masalah (ngantuk dlm kelas).. 1 kelebihan buat aku!! haha.. untukmu iPod Nano!!!

btw, x sabar utk balik.. kena tolong ABANG ku buat preparation.. (credit 4 me coz dpt pujuk dye...HAHAHA)


2 comments:

zyedz said...

sila balik dan buat preparation untuk abang kamu tu yek.

Saya dengan sesungguhnya akan memastikan ipod nano itu bakal menjadi milikku!

khairun nisa said...

sila bermimpi skrg kerana ipod nano itu hnya mimpi utkmu...
(peperangan meletus)