Monday, March 07, 2011

Sanah Helwah.. ^__^



Tanggal 3 Rabiul akhir 1413H, bersamaan hari Khamis, telah lahir seorang bayi perempuan yg cute miut, comey, cun, [dan sewaktu dgnnya] di sebuah hospital di sebuah daerah di di sebuah negeri [stop it nisa'!].. haha
ok2, actually aku TERperasan smthg happen.. kebetulan, besday aku hari ni.. so, aku post hari ni la..

biase x smbut besday?? ala, x wat gempak2 pn, kalo ade org wish, dah senyum smpai telinga, kn?kn?kn?
msti rase hepi bile usia dh bertambah.. rasa dh MATANG, rasa dh BESAR..
hmm,
x salah nak smbut besday.. sape ckp smbut besday tu salah??! Rasulullah pn sambut besday... tp, cara kita smbut sama x dgn Baginda smbut..??

Baginda sambut besday everyweek!! pernah ditanya, knp Baginda berpuasa setiap hari isnin.. Baginda bersabda, kerana Baginda lahir pd hari isnin..

kite smbut, cmne plak?? haa!! aku taw,,... ^__^
nyanyi 'hepi besday to you' [kalo baik ckit, 'Allah selamatkn kamu' smbil tadah tgn cm yg slalu wat kat KISAS] sampai sakit tekak.. xpn, nyalakan lilin atas kek, or mgkin sembur member ngan tepung [atau bedak cam aku kena last year ]..
sama x dgn cara Rasulullah?? jaaaaauuhhhh kan beza cara kita smbut besday dgn cara Baginda..

so, sama2 kita betol kn diri, perbaiki diri.. ikut jejak langkah Baginda.. [bak kata Maher Zain; insyaAllah,, insyaAllah,,, insyaAllah,, ada jalannya]

p/s:
- kalo besday org, aku selalu pesan; semakin bertambah usia kita, semakin dekat dgn kematian.. so, hari ni kena pesan kat diri sndiri..
- already 19.. 19 tahun hidup, adakah amalan aku diterima?? antara pahala n dosa, mana lebih byk?? apa sumbangan aku tuk Islam..?
- Rasulullah lahir hari isnin, Baginda berpuasa sunat hari isnin... ko lahir hari Khamis, puasa sunat x hari khamis..??

17 comments:

Anonymous said...

oh,ak dh lps gak...2 muharram...

Anonymous ahahahahahaha said...

what??? aku ingat kan ko lahir 5 haribulan, sejak bila aku salah kira ni, sorry nisa' hahahahahhahah (macam mana boleh aku salah kira ish2)

anyway Selamat Hari Hidup nisa' hahahahahaah

:khy: said...

camne ko ley salah kire nih???pnat aq tggu ko wish taw!! hahaha [nisa' mngarut]... btw, thanx... *[ade org tgh kire hari tuk besday dye plak...haha]

Anonymous ahahahahahaha said...

hahahahah sorry2 hahahahahhaha, ko boleh ke teka aku punya tarikh lahir hahahahahahah tak ramai yang berjaya tau hahahahaahha

:khy: said...

ala, another 28 days... [copp, ko lahir siang ke mlm??]

Anonymous ahahahahahaha said...

7.45 pagi aku hidup, dan 7.45 pagi juga aku akan pergi ke ..............melaka pada hari sabtu ini hahahaha

Anonymous ahahahahahaha said...

btw gambar tu gambar ko ke? nampak macam lain je biar betul ko

:khy: said...

mmg ar...kcik2 tembam kot.. btw, ko taw ke aq yg mne??

Anonymous ahahahahahaha said...

mengikut firasat aku ................................................................................................ ya aku pasti dan yakin ko adalah yang terpaling kecik dalam kedua-dua gambar tu hahhhahaahahah yang masih lagi pakai lampin pakai buang hahahahahahhahahahaha

:khy: said...

tahniah ar...tekaan anda tepat.. comel kn?? hahaha

Anonymous ahahahahahaha said...

ye je nisa' ni budak terlalu comel sangat, tak silap aku waktu ko sekolah arab, ko tu cuma kurus je hmmmmmm

:khy: said...

pernah ke aq gemok??? hahaha

btw, asal aq masih x ingt kewujudan ko kat skolah arab?? haisyhhhh

Anonymous ahahahahahaha said...

biasalah aku bukan lama pun kat sekolh arab cuma dua tahun je pas tu pegi sekolah rendah hahaaahhahaha lagi pun tak mungkin ko boleh ingat aku, tak silap aku kita cuma bermain selama lebih kurang 1 minggu je hahahaaahaahah lepas tu aku pun tak tahu kenapa tapi aku pun tak jumpa ko dah hahahaahah, aku ingat ko pun sebab aku ingat si geng2 naik van pak Ali dengan kata lain geng2 budak tenglu haahahahahahah

:khy: said...

misteri sungguh....

btw, sape pak ali??aq rase aq numpang pak ajis...hahaha

Anonymous ahahahahahaha said...

entah aku pun lupa, tak silap aku pak Ali tu yang pakai kopiah pas yang dulunya jual sayur kat pasar lama yang dah roboh tu,dia kan van yang antik, aku tak tahu nama sebenar dia tapi mak aku panggil dia pak Ali aku pun bantai jelah

Anonymous said...

oh,,selamat besday...aktiviti kejar mengejar antara anda dan malaikat maut bertambah menarik...:D

:khy: said...

haha...ayat xley blah uh...'aktiviti kejar mngejar'...