Friday, March 18, 2011

Pujuk diri

Dalam seminggu, hanya sehari sahaja wujud kelas ni.. Petang pulak tu. So, memang x pas la nak balik kampung.
Bukan selalu dpt peluang cmni.. Kelas yg satu ni, batal..

Hati meronta-ronta utk pulang.. Apatah lg selepas melihat sahabat sndiri pulang.. 6 minggu aku bertahan di sini..
Sabar nisa'..
2 bulan je lagi, pujuk hati..

Usai kelas english, menemani sahabat ke pekan.. Tenangkan diri, kononnya.. TERlihat pulak Storm merah.. Aduss hati, usah meronta lagi!!

Meneruskan perjalanan.. Alamak! TERsinggah di sebuah kedai buku.. Isy, problem, problem..
Maka, TERbeli lah buku.. Salah satunya, Ayyuhal Walad, nasihat daripada Imam Hujjatul Islam, Imam al- Ghazali..

Allah,
SGT TERkesan dgn ayat dari beliau.. Hilang rasa ingin pulang.. Tanggungjawab hari ini masih belum selesai..
InsyaAllah, buat yg TERbaik utk diri, agama n kehidupan akan datang..


p/s : x khatam lg buku.. baru selak sikit2.. insyaAllah akan dikongsikan nnti

3 comments:

Anonymous said...

oh,beli buku...dlm laptop ak ni melambak soft copy buku2...tggl nk crik mase utk bace je=.= why not ko try crik buku 'Aku dan Al IkhWAN Al Muslimin',kwn2 ak sibuk crik buku tu..mesti best kot..

:khy: said...

yeke?? soft copy pe je yg ko ade?? nnti aku nk... terima kasih..

Anonymous said...

yup...sediakan thumb drive berkapasiti 4gb ke atas...ak nk bg sume...