Sunday, February 06, 2011

to my bro:


seminggu cuti telah berakhir.. beberapa hri meluangkn masa dgn abg kat rumah.. prepare barang2 dia nak ke asrama utk pertama kali dlm hidup..

prepare barang dia terasa mcm prepare barang sndiri.. teringat memori masa nak ke kisas dulu..
mule2 mak menghalang gak, tapi biasala.. degil sikit.. pergi jugak ke kisas.. yang paling best bile dapat result teruk, mak akan kate; "tu la,, nak sgt gi kisas kan?padan muke"..dah ar ngah sedey2 dpt result teruk, then kene marah cmtu.. mmg sgt pressure ar.. dan kenangan yg paling best mase last year form 4, aku kena turun kelas. dari kelas 4AV10 ke 5AV11.. mak kate; "barang2 sume bawak balik kan??form 5 masuk balik sekola lame..xyah gi kisas"..

1st week kat kisas, mmg aku x ingt ape yg berlaku.. mase tu SGT homesick!!da la x penah duk asrama.. plus, jauh plak uh..

naseb bek la diri ni x mudah putus asa.. dpt pulak shbt2 di kisas yg SGT baik.. alhamdulillah berjaya bertahan selama 2 tahun di sana.. sekarang, abang aku pulak.. honestly, a bit jelez la ngan dia.. skola bape minit je perjalanan dari umah.. mak ley dtg hari2, x perlu basuh baju evry week, x yah kuar outing sgt.. kalo brg x ckup, call jer..

btw, all the best my bro.. duduk kt asrama x same cam duduk kat umah.. no more tv, no more fon n .... dulu mak selalu cakap kat aku; "kalau result lagi teruk dari budak siapu, wat malu je la..".. Alhamdulillah, aku dah prove kat mak.. now, ur time.. xkn nak kalah ngan budak sri mersing kot..??


p/s: aku cabar kau wakil SMSSI masuk hafazan..sblm ni asyik kalah ngan dorg je kn..agak2, boley x??

3 comments:

zyedz said...

Lepas tu bila result ko teruk, mak cakap kat aku, tu la akak, galak sangat cik masuk kisas.

Masa ko spm, siang malam aku doa. Mintak result ko ok. Alhamdulillah ok.

Ni turn aup pulak.
Let's pray for him and for us and for my ipod nano.

khairun nisa said...

haha...
saje je malas stdy awal2 (yeke??)

pmbetulan,, for MY ipod nano..
^__^

raufzed said...

oh.... begitu... hehehe