Saturday, November 05, 2011

Result sem 3

السلام عليكم ورحمة الله

Fuhh.. Lama x update blog.. Disebabkan ramai orang yg bising, terpaksalah meng'update' dgn kisah yg simple.. (cehh, macam ramai jer yg baca blog ni :D)

Semalam org sibuk2 check result.. For the 1st time, aku menjadi x tentu arah.. Tunggu result SPM pun x secuak ini.. Tambah mencuakkan, ada org yg dah check result then beritahu aku.. Adehh,, sabar je la..

Tetibe aku teringat kata2 seseorang, 'Masa muda ni la masa kita mengumpul bekalan untuk peperiksaan kat sana dan masa tua masa untuk kita istiqamah dgn apa yg kita dah kumpul. Masa muda, ingatan dan tenaga masih kuat.. Dan disitulah kelebihan kita'..

Sama ada peperiksaan dunia atau peperiksaan akhirat, sama je step dia.. Study dari awal supaya last minit, kita wat revision jer (peringatan utk diri sendiri).. Sebelum final, ada test n quiz.. Sama gak dengan real life kita.. Sebelum di hisab, ada test dan quiz berbentuk ujian2 dunia.. Kalau carry mark kita hebat, utk akhirat nnti, push sikit jer lagi.. Tapi, apa2 pun, hasilnya ditentukan oleh Allah.. Sehebat mana usaha kita, Allah yg menentukan..

Ok, malas nak taip berjela lagi.. Kpd student dip uitm, redha dgn hasil atas usaha anda.. Sekian :)

"Tak semestinya yg baik ini anugerah.. Ia juga tarbiyah.. Dan tak semestinya yg buruk ini kafarah.. Ia juga rahmah"

2 comments:

Anonymous hahahahahahaaha said...

So result ko camne ?

خير النساء said...

result aku?? alhamdulillah.. syukur dgn apa yg dpt..