Wednesday, July 13, 2011

exco

السلام عليكم ورحمة الله

Bismillah..

Awal semester, sedikit terbeban dengan segala macam gerak kerja. Tapi alhamdulillah, mujur ada insan2 yg sentiasa memberi sokongan..

Delegation..
Yer, amat perlu dalam sesebuah organisasi.. X kira besar atau kecik.. As exco, aku x nak dapat ilmu management sorang2.. Mungkin la belajar 'management' kat kelas, tapi secara praktiknya, xkan xnak seki2 aku dapat.. Kejam tol..

So, aku bahagi tugas kat dorang.. Sori kalo rasa pembahagian tu menyusahkan.. Tapi tu la soft skill yg korang akan guna satu hari nanti.. Apa guna jadi a part of JPK kalau x dapat apa2.. Tol x?? So, please jgn persoalkan kenapa.. BUKAN NAK MENYUSAHKAN KORANG..

Sekarang ni, ramai exco yg tengah bertimbang tara utk sambung menjadi exco or x.. Dan ada yg suruh aku terus menjadi exco.. Fuh,, nisa jadi exco lg??

Masih memikirkan.. Nak atau x.. Kalau teruskan, mungkin kelebihan aku.. Dapat macam2 pengalaman yg orang lain susah nak dapat.. Bukan senang dapat meeting dengan timb rektor!! haha.. Tapi bila kejar jawatan, adakah hanya nak pangkat semata?? Kat situ, ada amanah yg perlu kita tanggung.. Sanggup x nak pegang amanah tu?? Dah la pegang jawatan ni, org sume pandang kita.. Baik buruk kita, akan di nilai oleh setiap pandangan manusia dan pastinya, pandangan manusia tu macam2.. Kdg2 kena dgr org ni ckp camni, yg ni ckp camni.. Sanggup??

Satu yg aku terkilan.. Aku pegang amanah yg besar. tapi aku masih x mampu perbetulkan keadaan.. Mungkin hati selalu menjerit, 'kalau uitm ni ley jadi macam kisas!!'.. Tapi, aku taw, aku hnya pemula.. Kdg2, natijahnya bukan sekarang, tapi mungkin akan datang.. Kalau nk pengakhiran yg baik, permulaan mestilah baik.. Adkah permulaan ini satu permulaan yg baik??

Oh God, please guide my stepsss....


p/s: pernantian 2 bulan bakal berakhir.. :)

1 comment:

Anonymous ahahahahaha said...

Kalo orang dah suruh jadi je, karang nanti kalo orang lain jadi makin teruk pulak

Kalo rasa macam amanah tu tak boleh dipikul, ko berusaha dan jadilah orang yang layak memikul amanah itu.

Buatlah sesuatu perkara itu kerana ALLAH, yang penting ialah PANDANGAN ALLAH kepada kita bukan PANDANGAN orang lain kepada kita

sekian terima kasih
written by Anonymous hahahhaha
not from the Anonymous Group.